Despre mine
* Psiholog, membru in Colegiul Psihologilor din Romania (www.copsi.ro)
* Psihoterapeut autonom, in terapie cognitiv-comportamentala, acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania
* Curs de perfectionare in Terapie Cognitiv - Comportamentala Optimizata (CBT-E for Eating Disorders), Oxford University
* Curs de formare in Interviu Motivational - Modul I
* Membru in Asociatia Romana de Terapie Comportamentala si Cognitiva
Cine sunt
Ma numesc Raluca Chiscu (Stancescu), sunt psiholog autonom in specialitatea terapie cognitiv-comportamentala, membru in Colegiul Psihologilor din Romania.
Inca de cand am inceput practica de psiholog si psihoterapeut (in urma cu peste 10 ani), am fost interesata de problematica tulburarilor de comportament alimentar (bulimie nervoasa, anorexie nervoasa si tulburarea de mancat compulsiv). Formarea in psihoterapie cognitiv-comportamentala m-a ajutat sa inteleg mecanismele care determina aparitia si mentinerea acestor tulburari.
De-a lungul timpului am avut sansa sa o intalnesc pe Dr. Luana Sebestyen, medic primar diabet, nutritie si boli metabolice, cu care am avut o colaborare exceptionala in oferirea ajutorului specializat pentru persoanele cu tulburari de comportament alimentar, si cu care continui sa colaborez.
Ce fac
In prezent, activitatea mea este concentrata pe tratamentul tulburarilor de comportament alimentar, tulburari de anxietate sau depresie si sustinerea de cursuri pentru profesionisti (psihologi, psihiatri) privind interventia cognitiv-comportamentala in tulburarile de comportament alimentar.
Ma ocup de:
- Psihoterapie cognitiv-comportamentala, pentru adulti si adolescenti
- Grupuri de suport si terapie pentru persoanele cu tulburari de comportament alimentar
- Cursuri pentru medici, psihologi, psihoterapeuti despre problematica tulburarilor de comportament alimentar
- Dezvoltarea de materiale de informare pentru persoanele cu tulburari de comportament alimentar si familiile acestora
Obiectivul meu, prin realizarea acestui site, este sa cresc constientizarea cu privire la problematica tulburarilor de alimentatie (bulimie, anorexie si mancat compulsiv), si sa ofer un punct de plecare pentru recuperarea celor care sufera de aceste tulburari. Informatiile de pe acest site au scopul de a va ghida in intelegerea mecanismelor implicate in dezvoltarea si mentinerea tulburarilor de alimentatie si alegerea unui tratament adecvat, insa nu inlocuiesc tratamentul de specialitate.