Copyright © 2014 Chiscu Ana Raluca. Toate drepturile rezervate.    
Ai nevoie de ajutor?
bulimie.ro | 
o726.191.822

Cauza exacta care determina dezvoltarea bulimiei nervoase nu este cunoscuta, insa specialistii considera ca interactiunea mai multor factori determina aparitia acestei tulburari.

     Factorii genetici
    Riscul dezvoltarii bulimiei nervoase este mai crescut la persoanele ale caror rude de gradul I sufera sau au suferit de o tulburare de comportament alimentar.
    
     Sexul
     Femeile au un risc mult mai crescut de a suferi de bulimie nervoasa, comparativ cu barbatii.

     Factori de mediu
     Abuzul fizic, emotional sau sexual creste semnificativ riscul dezvoltarii unei tulburari de alimentatie, precum si al altor probleme de natura psihica
     Mesajele socio-culturale la care este expusa o persoana contribuie la formarea unei imagini corporale ideale si la gradul de valorizare al aspectului fizic, comparativ cu alte calitati personale
     Tachinarea de catre prieteni, colegi sau membri ai familiei cu privire la aspectul fizic al unei persoane ii determina acesteia o preocupare excesiva legata de forma si greutatea fizica, crescand astfel riscul dezvoltarii unei tulburari de alimentatie

     Factori de personalitate
     Stima de sine scazuta, perfectionismul si insatisfactia corporala sunt trasaturi deseori intalnite la persoanele cu tulburari de comportament alimentar. Aceste trasaturi joaca atat un rol predispozant, cat si un rol de mentinere a tulburarii.

In majoritatea cazurilor, factorul care declanseaza aparitia bulimiei nervoase este restrictia alimentara (dieta). Restrictia alimentara produce modificari la nivelul gandirii si dispozitiei (preocupare crescuta legata de alimentatie, tristete, iritabilitate, etc), crescand riscul aparitiei episoadelor de mancat compulsiv.


Consilierea Nutritionala in Bulimia Nervoasa

Interventii Comportamentale in Mancatul Compulsiv

CARTI RECOMANDATE
Beating Eating Disorders Step by Step
FISE DE LUCRU
Factori care contribuie la mancatul compulsiv si alternative

Jurnal de alimentatie (cu instructiuni pentru completare)

Bulimia nervoasa: complicatii medicale


Websites

www.bulimia.com

www.nationaleatingdisorders.org

www.aedweb.org

www.credo-oxford.com
Bulimia nervoasa debuteaza, de regula, in adolescenta. Majoritatea celor afectati de bulimie nervoasa sunt femei, insa exista si barbati care sufera de aceasta tulburare.
Contact
Specialisti
Familie & Prieteni
Auto-ajutor
Perfectionismul in Tulburarile de Comportament Alimentar
Bulimia nervoasa

Cauzele bulimiei

Probleme medicale

Tratamentul bulimiei

Bulimia la barbati

Depresia si bulimia nervoasa

Perfectionismul si bulimia